Informatie

varken
Oudercommissie

Volgens de Wet Kinderopvang is ieder kinderdagverblijf verplicht een oudercommissie te hebben.

De leden van deze commissie zijn ouders van kinderen die het kinderdagverblijf bezoeken.

Wanneer u graag in de oudercommissie plaats wilt nemen, dan kunt u mailen naar info@hetkoeienboetje.nl

De OC heeft als doel:
● De belangen van de kinderen en de ouder zo goed mogelijk te behartigen
● Ouders inspraak te geven over de gang van zaken en de beleidsontwikkeling binnen het kinderdagverblijf
● Te adviseren over de kwaliteit
De OC vormt dus in feite een schakel tussen het kinderdagverblijf en de ouders.

 

hond
Oudercontacten

Wij vinden het erg belangrijk dat wij een goed contact met u als ouder hebben. Voor ons is het belangrijk om te weten hoe het thuis gegaan is; wij kunnen daar op inspelen. Voor u is het belangrijk dat u weet hoe de dag van uw kind bij ons is verlopen. Informatie kan uitgewisseld worden tijdens de breng en haaltijden.

Verdere contacten met u als ouder zijn:
● Ouderportaal
● Nieuwsbrief
● Observatie/kindbespreking

kip-en-haan

Het buitenleven

Wij stimuleren uw kind om zelf zijn fantasie te volgen, zelf te laten ontdekken wat het weer, de natuur en de dieren te bieden hebben. Uw kind krijgt de ruimte om heerlijk te bewegen, op deze manier wordt uw kind gestimuleerd om ‘natuurlijk te spelen’.

Uw kind kan zich buiten goed uitleven in de ruime speelweide, die omheind is door een veilig hekwerk. Uw kind kan kennismaken maken met bijvoorbeeld de verschillende weersomstandigheden.
De kinderen kunnen hun fantasie de vrije loop laten, lekker rollen in het gras, stampen in de plassen of rijden op een traptractor. Aangrenzend aan de speelweide bevindt zich een dierenweide met kleine dieren zoals konijnen, cavia’s en schapen.

 

konijnZiektebeleid

Een kind dat zich ziek voelt, hoort niet op het kinderdagverblijf. In de drukke   omgeving van het kinderdagverblijf kan het kind niet de aandacht krijgen die het kind nodig heeft. Bovendien gaat het ten koste van de andere kinderen.

Wanneer een kind gedurende de dag ziek wordt, zal met de ouders overlegd worden over de te nemen maatregelen.

Vraag om ons uitgebreide ziektebeleid.

kuikens

Binnen

Binnen is er veel ruimte om te ontdekken en te beleven, voor alle leeftijden is er volop speelmateriaal beschikbaar. Er wordt geknutseld, er worden liedjes gezongen, spelletjes gedaan en verhaaltjes voorgelezen. Er is een poppenhoek, bouwhoek en een relaxhoek waar uw kind zich kan ontspannen, uw kind maakt zelf de keuze wat hij graag wil doen.

Om regelmaat en rust aan uw kind te bieden kijken we naar de behoefte van uw kind waarin het zelf aangeeft wanneer hij genoeg gegeten heeft of wanneer hij moe is en graag wil rusten. Dit alles in overleg met u als ouders. Bij baby’s nemen we zoveel mogelijk het ritme van thuis over.

Gedurende de dag wordt de taalontwikkeling zoveel mogelijk gestimuleerd, dit doen we bijvoorbeeld door het benoemen van allerlei verschillende handelingen tijdens de activiteiten.
Dit alles rond de boerderij voegt iets bijzonders toe aan het dagelijks ritme van spelen, eten en slapen. Daarmee onderscheiden wij ons van de reguliere kinderdagverblijven.

 

 

vogels
Voeding

In principe is de voeding evenals de luiers/luierdoekjes bij de prijs inbegrepen. Natuurlijk wordt er rekening gehouden met eventuele diëten of andere voedingsgewoonten.
Speciale zuigelingenvoeding (in poedervorm) moet zelf worden meegebracht; met speciaal bedoelen we alle andere voeding dan Nutrilon 1 en 2.
Voor de baby’s wordt in overleg met de ouders een voedingsschema gehanteerd. Indien u uw baby borstvoeding wilt geven, kunt u de afgekolfde melk (gekoeld) meegeven, of indien uw situatie dit toelaat zelf komen voeden.

Zorg er goed voor dat op alle voeding, flessen en spenen duidelijk de naam van uw kind staat genoteerd!